اساس این آرامگاه خواجه ربیع که الان میبینید هم همونی هست که شاه عباس دستور داده و یکی از سادات رضوی مشهد به نام «میرزا افلغ» درستش کرده. آرامگاه خواجه ربیع در سال ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۱۴۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده. شاه عباس صفوی، اوایل قرن یازده قمری با توصیه و مشورت شیخ بهایی دستور احداث مقبرهای باشکوه رو برای خواجه، در این مکان که باغی سرسبز و دیدنی و کنار یه رودخونه باصفا بوده رو صادر کرد. با توجه به زمان درگذشت خواجه، که دوران صفوی بوده، ایشون یکی از قدیمیترین افرادی هستن که اطراف مشهد دفن شدن و اصلا روستایی که این باغ و آرامگاه خواجه ربیع در اون هست به اسم «حسین آباد خواجه ربیع» مشهور شده.
ربیع ابن خُثَیم، مشهور به خواجه ربیع بودن که از طایفه بنى اسد به حساب میومدن و در کوفه زندگی میکردن، جزو کسایی بودن که بهشون زهّاد هشتگانه صدر اسلام و تابعین (یعنی کسایى که صحابه پیامبر رو دیدن) میگفتن و از یاران و سرداران حضرت على (ع) هم بودن. ایشون از قوم و خویشهای معاویه بن ابوسفیان هم بودن و وقتی هم که سالهاى پایانى خلافت حضرت على (ع) بوده و اختلافها بالا میگیره، برای دورى از نزاع به ایران و خراسان اومدن. ایشون در سالهاى پایانى عمرشون در شهر نوغان (مرکز ولایت توسِ اون زمان) ساکن بودن و بالاخره در سال 63 قمرى در یک فرسنگى شمال نوغان که الان مزارشونه، دفن میشن.
قبرستون این باغ هم به خاطر اتفاقهای تاریخیای که در اون رخ داده معروفه. یکی از این اتفاقها کشته شدن جد قاجارها یعنی فتحعلی خان قاجار در سال ۱۱۳۹ ه ق به دستور نادرقلی افشار و در این باغ بوده و الان هم زیر گنبد مقبره خواجه مدفونه. ارتفاع این بنا 18 متر و پلان 4 ایوونی داره (از بیرون هشت ضلعیه) و در واقع طرح این بنا یه بیست ضلعیه که شامل یک مربع با 4 شاهنشین اطرافش میشه. از وسط دیوار و پشت ایوونهاى چهارگانه اصلى، چهار ورودى به شاهنشینها وجود داره. ورودى اصلى یک ایوون بلنده که دو طرف اون، دو طاقنما پایین و بالا ایجاد شده و در وسط طاقنماها، درِ ورودى و پنجره مستطیلشکلى جاسازى شده.
تزئینهای بیرونی بنا خیلی چشمگیر و زیبا هستن. بیشتر اونها به صورت مَعقِلی انجام شده. روی گنبد هم 6 نوار و دوره کمربندی داره که روی اونها دو کتیبه وجود داره و یکیشون خیلی عریضه که به خط بناییه و اون یکی به خط ثلثه. داخل بقعه هم تزئینهای جالبى وجود داره که میشه به دو کتیبه به خط علیرضا عباسى اشاره کرد.
کاربری
تاریخی
محدوده قرار گیری
حومه شهر
موقعیت ترافیکی
کم ازدحام
محیط
معماری
بنای تاریخی
آب و هوا
گرم و خشک
امتیاز کاربران
عالی0%
خوب0%
معمولی0%
ضعیف0%
خیلی بد0%
امتیاز کاربران
عالی0%
خوب0%
معمولی0%
ضعیف0%
خیلی بد0%
نقد
استان
شهر
i
نظر شما
پستها را دقیقتر ببینید
تعداد
0
پست،
0
نظر و
0
کاربر مختلف
با استفاده از گزینههای زیر نتایج را محدودتر کرده و راحتتر مطلب مورد نظر خود را پیدا کنید
نمایش فیلترها
نمایش پستهای دارای عکس
حذف فیلتر
تنها دارای عکستنها دارای فیلمتنها دارای متن بلندتنها دارای فیلم یا عکس
به نظر شما دسترسی به این مکان تا چه حد راحت بود؟
حذف فیلتر
اصلاً راضی نبودم
تا چه حد این مکان برای شما جذابیت داشت؟
حذف فیلتر
اصلاً راضی نبودم
تا چه حد این مکان را به دیگران پیشنهاد می دهید؟
حذف فیلتر
اصلاً راضی نبودم
جست و جو کنید
حذف فیلتر
پرسش و پاسخ
سؤلات خود را بپرسید تا با کمک دوستانتان آگاهانهتر سفر کنید. همچنین میتوانید با
پاسخ یه سؤالات دوستانتان علاوه بر دریافت امتیاز، اطلاعات خود را به اشتراک
بگذارید.
امتیاز کاربران