دهکده چوبین دهکده چوبی بینظیری هست که در یکی از روستاهای نیشابور به نام محمدآباد آقازاده، به همت مهندس حمید مجتهدی که از نوههای محمد کاظم خراسانی هستن، ساخته شده. به خاطر خاص بودن این دهکده، اینجا به یکی از دیدنیها و تفرجگاههای نیشابور تبدیل شده. آقازاده، شهرت آقایی به نام حاج ملامحمدکاظم نجفی بوده که از علما و سرآمدان زمان خودشون بودن و افتخار شاگردی فرد بزرگی مثل آخوند خراسانی رو داشتن. ایشون علاوه بر کسب علوم و معارف اسلامی، در امور سیاسی و اجتماعی هم دستی داشتن و همچنین تامین امنیت مردم و سرزمین خراسان رو بر خودشون واجب میدونستن. به همین خاطر هم اقامتگاههایی در سبزوار و نیشابور، برای تامین امنیت و ثبات راهها برای زائران امام رضا (ع) ساخته بودن که اونها هم به نام ایشون معروف هستن.
محلی که امروز به روستای محمدآباد آقازاده معروفه، اقامتگاه و پایگاهی بوده که به همت و نظر ایشون ایجاد شده و با احداث مسجد، قنات، حمام و غیره در این روستا و همسایگی محمد بن فضل بن شاذان نیشابوری که یار حضرت علی بن موسی الرضا بودن، در زمان خودش محلی برای ملاقات و هم اندیشی با اهل نیشابور و روستاهای اطرافش و پایگاهی برای تامین امنیت منطقه به شمار میرفته. مجموعه املاکی که از ایشون باقی مونده شامل ۲۰۰ هکتار زمین کشاورزی با ۳ حلقه چاه و یک قناته که با گذشت حدود یک قرن از اون زمان، احیای مجددش با اهداف و شیوهای نوین و هماهنگ با نیازهای این زمان به وسیله یکی از نوادههاشون، یعنی مهندس حمید مجتهدی انجام شده. مهندس حمید مجتهدی پس از تموم کردن تحصیلاتشون(مهندسی عمران در برکلی کالیفرنیا) در سال1360 به ایران برگشتن و تصمیم گرفتن املاک و اراضی جدشون رو احیا کنن. از جمله اقدامات مهندس مجتهدی پایه گذاری دهکده چوبین بر مبنای گرایش تخصصیشون(سازههای مقاوم در برابر زلزله) بوده.
مجتمع فرهنگی، سیاحتی، اقامتی دهکده چوبین نیشابور از بخشهای مختلفی مثل مسجد چوبی (اولین مسجد تمام چوبی مقاوم در برابر زلزله در دنیا)، موزه و کتابخانه دهکده، کافی شاپ و رستوران دهکده چوبین فروشگاه صنایع دستی، سوپرمارکت، نانوایی و آلاچیق برای اقامت روزانه، تشکیل شده. دهکده چوبین به عنوان اولین دهکده اکولوژیکی ایران شکل گرفته و الان هم یکی از قطبهای فرهنگی_گردشگری نیشابور به حساب میاد که باعث رونق بیشتر صنعت گردشگری در نیشابور شده. فضای سبز و محوطه باز این دهکده با انواع گلها و درختها تزیین شده و در محوطه درختهایی مثل چنار، بید، زبان گنجشک، انواع کاج و سرو، اشن، سپیدار و انواع درختان میوه دار کاشته شده. برای تزئین فضای سبز و باغچهها از شمعدانیهای پیچی و انواع گلهای رز استفاده شده. به جای چمن در فضاهای خالی یونجه کاشته شده که با وجود سبز بودنشون، آبیاری و مراقبت کمتری احتیاج دارن و بعد از برداشت هم خوراک چارپایان میشه. دورتادور باغچهها، بلوکهای بیضی شکل که از جنس سفال هستن چیده شده که تزئین باغچه رو زیباتر کرده. دو برکه و استخر هم در دهکده چوبین ساخته شده که برکه از طریق دو چاه عمیق پرآب میشه و در اون ماهی کپور پرورش میدن و اطرافش درختهای بید کاشته شده و نیزار کوچیک زیبایی هم اون گوشه کنارها دیده میشه. مراحل تولید مثل ماهیها به صورت طبیعی انجام میشه و به صورت دستی هم بهشون غذا میدن.
در استخر هم یه سری ماهی قرمز میبینین که برای خودشون دارن بازی میکنن. یک برج آجری هم برای نگهداری منبع آب و تامین فضای سردخانه درون مجتمع ساخته شده که ازش به عنوان کبوترخانه هم استفاده میشه. نام دهکده چوبین هم به این دلیل انتخاب شده که سازههای این دهکده به طور کامل از چوب استفاده شده و روش جدیدی در ساخت بناهای اون به کار برده شده که از پیشینه تاریخی-فرهنگی سرچشمه گرفته و متناسب با امکانات و قابلیتهای اقلیمی و جغرافیایی منطقه هست. موزه و کتابخانه این دهکده ساختمانی دو طبقه 120 متر مربع زیر بنا داره که در محوطه کناری مسجد قرار دارن و دیوارههای دو جداره دارن. طبقه اول موزه و طبقه دوم هم کتابخانه هست. سازه دیگه، رستوران هست که اسکلت به کار رفته اون تماماً از جنس چوبه و به صورت هشت ضلعی و با دیوارههای مشبک ساخته شده.
زیربنای کلی رستوران 200 مترمربعه و ظرفیت 130 تا 140 نفر رو در شرایط عادی داره. در این دهکده پنج فروشگاه به صورت شش ضلعی وجود داره که با استفاده از اسکلتی چوبی همسان با سایر بناهای مجموعه ساخته شده و فقط از طریق پوشش خارجیشون که ترکیب دو خاک مختلفه (سقف با خاک رس و دیوارهها با خاک معمولی) به صورت کاهگل نماکاری شده که ترکیب رنگی زیبایی رو به وجود آورده و باعث شده از بقیه بناها متمایز بشه. آلاچیقها هم داخل باغ میوه برای رفاه حال بازدید کنندهها تماماً از چوب و به صورت مشبک با سقفی شیبدار طراحی شدن.
دهکده نانوایی سنتی هم داره که با دو تنور چوب سوزش حال و هوای روستایی دهکده رو بیشتر کرده. وجه تمایز نانوایی با سایر فروشگاهها دودکشی نانوایی هست که با پوشش کاهگلی و به شکل بانویی روستایی که نان بر سر داره به چشم میخوره. سوئیتها مثل بقیه اماکن مجتمع، اسکلت چوبی داره و برای تأمین امکانات رفاهی بازدیدکنندهها بنا شدن.
کاربری
تفریحی
طبیعی
محدوده قرار گیری
حومه شهر
موقعیت ترافیکی
کم ازدحام
محیط
معماری
آب و هوا
گرم و خشک
امتیاز کاربران
عالی0%
خوب0%
معمولی0%
ضعیف0%
خیلی بد0%
امتیاز کاربران
عالی0%
خوب0%
معمولی0%
ضعیف0%
خیلی بد0%
نقد
استان
شهر
i
نظر شما
پستها را دقیقتر ببینید
تعداد
0
پست،
0
نظر و
0
کاربر مختلف
با استفاده از گزینههای زیر نتایج را محدودتر کرده و راحتتر مطلب مورد نظر خود را پیدا کنید
نمایش فیلترها
نمایش پستهای دارای عکس
حذف فیلتر
تنها دارای عکستنها دارای فیلمتنها دارای متن بلندتنها دارای فیلم یا عکس
به نظر شما دسترسی به این مکان تا چه حد راحت بود؟
حذف فیلتر
اصلاً راضی نبودم
تا چه حد این مکان برای شما جذابیت داشت؟
حذف فیلتر
اصلاً راضی نبودم
تا چه حد این مکان را به دیگران پیشنهاد می دهید؟
حذف فیلتر
اصلاً راضی نبودم
جست و جو کنید
حذف فیلتر
صفحه
پاک کردن نقد
آیا از حذف نقد خود اطمینان دارید؟ در صورت حذف عکس ها و فیلم ها افزوده شده پاک می شوند و قابل بازیابی نمی باشد.
سؤال و جواب
سؤلات خود را بپرسید تا با کمک دوستانتان آگاهانهتر سفر کنید. همچنین میتوانید با
پاسخ یه سؤالات دوستانتان علاوه بر دریافت امتیاز، اطلاعات خود را به اشتراک
بگذارید.
امتیاز کاربران