بازار تاریخی تبریز بزرگترین بازار سرپوشیدهی آجری جهانه و یکی از شاهکارهای معماری ایرانی بهحساب میاد. یکی از ویژگیهایی که بازارهای تاریخی دارن اینه که دسترسی به بخشها و کالای مختلف رو راحت میکنن مثلا بخش¬های بازار با اسامی خاصی مثل: بازار سماورسازان یا بازار کفاشان اسم گذاری میشه. هر بخش از بازار سنتی تبریز با توجه به کسب و کاری که جریان داره، به شکل خاصی ساخته شده و باعث شده تا «راسته بازار»، «سرا»، «تیمچه»، «دالان» و «گذر» به وجود بیاد تا هم کسبه و هم مردم به راحتی و با اطمینان به فعالیت و کسب و کار و خرید و فروش اقدام کنن.
تیمچهی مظفریه زیباترین بخش بازار تاریخی تبریزه که به فرشهای دستبافت ابریشمی اختصاص داره. این تیمچه رو تاجری سرشناس به نام «حاج شیخ جعفر قزوینی» در سال ۱۳۰۵ قمری ساخته و به خاطر حضور ولیعهد وقت، مظفرالدین میرزا در این تیمچه، نام این مکان رو مظفریه گذاشتن. تیمچه مظفریه، بخش ویژهی خرید و فروش خدماتی مثل طراحی و مرمت انواع قالی و تابلو فرشهایی هست که گلهایش با سرانگشتان هنرمند قالی بافان تبریزی خلق شدن و آثاری شگرف رو به وجود آوردن. شکل و شمایل تیمچه مظفریه، امروز هم تقریبا مثل همونی هست که ۱۳۰ سال قبل و بعد از ساخت و تکمیل تزیینات بوده. دو درب چوبی بزرگ در دو طرف تیمچه که به روی تالاری با سقفی بلند و چند گنبد پنجره دار کوچک باز میشه.
در هر طرف راهروی عریض تیمچه، ۱۳ حجره در طبقه همکف وجود داره، یعنی با یه چرخش سریع دور تا دور محوطه اصلی تیمچه، میشه ۲۶ حجره زیبا با قالیها و تابلو فرشهایی زیبا دید. تیمچه مظفریه از معدود بخشهای بازار تبریزه که در دو طبقه ساخته شده. راهروی ورودی به طبقه بالا از «گوشواره» های تیمچه و کمی جلوتر از درهای اصلی میگذره. در طبقه بالا درست مثل طبقه همکف، ۲۶ حجره وجود داره و بیشتر کارهای جانبی مربوط به قالی مثل طراحی، رفوگری و اصلاح در اون جا انجام میشه. در این طبقه میتونی با بهترین و ورزیدهترین رفوگران قالی و تابلو فرش، رنگ شناسان و رنگرزان، و کهنسالترین طراحان قالی شهر دیدار کرد. قدیمیهای بازار تبریز معتقدن که در بازار تبریز هر چیزی پیدا میشه، اما هیچ فرش ماشینی جرات رد شدن از جلوی دربهای مظفریه رو نداره. این یک ممنوعیت توافقی و البته جدیه.
تمام قالیها و تابلو فرشهایی که در تیمچه مظفریه وجود دارن، دستبافت و از بهترین و مرغوبترین آثار تولیدی در این زمینه هستن. قیمت قالیها و تابلو فرشهای تیمچه مظفریه با توجه به ویژگیهایی که دارن متغیر هست مثلا ابعاد و اندازه قالیها یکی از نکات اصلی در تعیین قیمت اونهاست. رجشمار که در اصطلاح بازاری به اون «ریزقالی» میگن نکتهی خیلی مهمیه، هر چه ریزقالی بالاتر باشه، قیمت اون هم بالاتره. برای قالیهای عادی خانهها، معمولا از ریز ۵۰ یا ۶۰ برای بافت استفاده میکنن و این یعنی بافنده در هر هفت سانتی متر، ۵۰ یا ۶۰ گره با الیاف پشمی یا ابریشمی به چلهها میزنه. یکی دیگه از این ویژگیها، الیاف مورد استفاده در بافته که در یک تقسیم بندی کلی به دو نوع پشم و ابریشم تقسیم میشن. طرح و رنگ قالیها هم بسیار مهم و تعیین کنندست.
قالیهای بافت تبریز، دارای طرح منحصر به فردی هستن و رنگرزی الیاف با مواد گیاهی باعث بهتر شدن رنگ و کیفیت اونها میشه.رنگ سرخ لاکی قالیهای بافت شهرستان هریس، با فرمول اسرار آمیزشون خریداران و علاقمندان بسیاری از جاهای مختلف جهان داره. هر چند اخیرا بازار قالی و تابلوفرش نوسان زیادی داشته، اما این بازار همچنان به فعالیت خود ادامه میده و میراث دار دهها سال فعالیت برای حفظ یکی از ریشههای تاریخی ایران هست.
کاربری
طبیعی
محدوده قرار گیری
داخل شهر
حومه شهر
موقعیت ترافیکی
کم ازدحام
محیط
معماری
مدرن
آب و هوا
امتیاز کاربران
عالی0%
خوب0%
معمولی0%
ضعیف0%
خیلی بد0%
امتیاز کاربران
عالی0%
خوب0%
معمولی0%
ضعیف0%
خیلی بد0%
نقد
استان
شهر
i
نظر شما
پستها را دقیقتر ببینید
تعداد
0
پست،
0
نظر و
0
کاربر مختلف
با استفاده از گزینههای زیر نتایج را محدودتر کرده و راحتتر مطلب مورد نظر خود را پیدا کنید
نمایش فیلترها
نمایش پستهای دارای عکس
حذف فیلتر
تنها دارای عکستنها دارای فیلمتنها دارای متن بلندتنها دارای فیلم یا عکس
به نظر شما دسترسی به این مکان تا چه حد راحت بود؟
حذف فیلتر
اصلاً راضی نبودم
تا چه حد این مکان برای شما جذابیت داشت؟
حذف فیلتر
اصلاً راضی نبودم
تا چه حد این مکان را به دیگران پیشنهاد می دهید؟
حذف فیلتر
اصلاً راضی نبودم
جست و جو کنید
حذف فیلتر
پرسش و پاسخ
سؤلات خود را بپرسید تا با کمک دوستانتان آگاهانهتر سفر کنید. همچنین میتوانید با
پاسخ یه سؤالات دوستانتان علاوه بر دریافت امتیاز، اطلاعات خود را به اشتراک
بگذارید.
امتیاز کاربران