در 25 کیلومتری گناباد روستای بیمرغ قرار داره و مزار امامزاده احمد (ع) یا همون امامزاده بیمرغ هم در این روستا واقع شده. بعضیها امامزاده احمد رو فرزند امام موسی بن جعفر (ع) میدونن که اشتباهه و ایشون از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع) هستن . آبا و اجداد ایشون از بزرگان سادات قم و خراسان به شمار میرفتن. بناى بقعه امامزاده بیمرغ از آثار دوره صفویه هست و به سال ۱۰۵۱ هـ.ق برمیگرده. در کتیبه ورودى بنا، به مرمت اون در قرن سیزدهم اشاره شده. این بنا، از نظر فرم معماری بیرونی و داخلی، شباهت زیادی به بقعه خواجه ربیع و گنبد سبز مشهد و زیارتگاه قدمگاه نیشابور داره و دلیلش هم اینه که همه این بناها در دوره صفویه ساخته شدن. در چهار گوشه چهار طاقی و زیرگنبد، گوشوارههای مقرنس گچی و بالای چهار ضلع داخلی هم چهار پنجره وجود داره که از جنس چوب هستن.
گنبد امامزاده بیمرغ با کاشیهای لعابدار گِلی و با رنگهای سبز و سرمهای تزئین شده که به مرور زمان از بین رفته و سالهای اخیر مرمت و دوباره کاشیکاری شده. ضریحی که الان در این بنا وجود داره، فلزی و مشبکه که چند سال پیش با همت مردم نصب شده. اصل دیوارهای بنا با خشت و گل و نمای ضلع های بیرونی و گنبد اون آجری هست. روی نمای داخلی بقعه نقاشیهای گل و پرنده وجود داشته که به مرور زمان ساییده و بعد هم زیر ازاره (پایین دیوار که از قسمتهای دیگه جداست و با سنگ، آجر، کاشی یا موزاییک بهش نما میدن) سنگی و آیینهکاری پوشیده شده. بالای ضلعهای داخلی کتیبهای وجود داره که روی اون سوره دهر با خط ثلث و با رنگ آبی لاجورد روی زمینه سفید نگارش شده.
در خاکبرداریهایی که چند سال پیش انجام شده، برای مرمت و کفسازی، آجرهای پوشش سردابی مشاهده شده که نشون میده قبرمطهر داخل سردابی کوچیک قرار گرفته. چند سنگ نوشته و لوح مربوط به تزئینات هم بعد از تعمیرات و خاکبرداری پیدا شده. یکی از سادات عارف و شاعر به نام قطب الدین حسینی میرحاج متخلص به «اُنسی» در دوره صفویه اینجا سکونت داشته که قبل از اون در هرات زندگی میکرده و بعد از ورود به این روستا هم مدتی در غار کوه بیمرغ چله نشینی میکنه و حدس زده میشه که بعد از فوت در این بقعه دفن شده و بعضی از فرزندان ایشون هم در روستا زندگی میکنن.
بقعه سلطان احمد بن موسی (ع) موقوفاتی هم داره که مهمترین اونها به اسم «کلاته اسماعیلی» معروف به «سمعلی» هست که بین روستاهای شوراب و بیمرغ و در دوره قاجاریه وقف شده. وقف نامه اون رو هم علمای دینی اون موقع مهر کردن و این وقف نامه الان در اداره اوقاف و امور خیریه گناباد نگهداری میشه. به برکت وجود مرقد مطهر این امامزاده بزرگوار از زمانهای قدیم مردم بیمرغ و روستاهای همجوار اموات خودشون رو اطراف این امامزاده دفن میکردن و الان قبرستان روستا همینجاست. در این قبرستان سنگها و لوحهای قدیمی زیادی وجود داره. امامزاده بیمرغ و محوطه اون به شماره 4498 و سال 1380 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده.
کاربری
تاریخی
مذهبی
محدوده قرار گیری
حومه شهر
موقعیت ترافیکی
کم ازدحام
محیط
روستایی
معماری
بنای تاریخی
آب و هوا
گرم و خشک
امتیاز کاربران
عالی0%
خوب0%
معمولی0%
ضعیف0%
خیلی بد0%
امتیاز کاربران
عالی0%
خوب0%
معمولی0%
ضعیف0%
خیلی بد0%
نقد
استان
شهر
i
نظر شما
پستها را دقیقتر ببینید
تعداد
0
پست،
0
نظر و
0
کاربر مختلف
با استفاده از گزینههای زیر نتایج را محدودتر کرده و راحتتر مطلب مورد نظر خود را پیدا کنید
نمایش فیلترها
نمایش پستهای دارای عکس
حذف فیلتر
تنها دارای عکستنها دارای فیلمتنها دارای متن بلندتنها دارای فیلم یا عکس
به نظر شما دسترسی به این مکان تا چه حد راحت بود؟
حذف فیلتر
اصلاً راضی نبودم
تا چه حد این مکان برای شما جذابیت داشت؟
حذف فیلتر
اصلاً راضی نبودم
تا چه حد این مکان را به دیگران پیشنهاد می دهید؟
حذف فیلتر
اصلاً راضی نبودم
جست و جو کنید
حذف فیلتر
پرسش و پاسخ
سؤلات خود را بپرسید تا با کمک دوستانتان آگاهانهتر سفر کنید. همچنین میتوانید با
پاسخ یه سؤالات دوستانتان علاوه بر دریافت امتیاز، اطلاعات خود را به اشتراک
بگذارید.
امتیاز کاربران