درخواست شما با مشکل مواجه شد
یک لحظه درنگ کنید
گزارش پست
صفحه قوانین و مقررات
گزارش
گزارش خود را از بین موضوعات موجود انتخاب نمایید

follower

ویرایش تصویر

Picture
تایید
بازگشت
همدان
کمپین
بوم گردی هتل رستوران جاذبه سوغات و صنایع‌دستی غذای محلی سفرنامه‌ها اخبار
آرامگاه بوعلی سینا
معرفی کلی
نقشه
نظرات
پرسش و پاسخ
مکان های مشابه
امتیاز شما به آرامگاه بوعلی سینا چیست؟

آرامگاه بوعلی سینا

امتیاز کاربران
افزودن به لیست سفر
ذخیره این صفحه
اشتراک‌گذاری صفحه
آدرس : استان همدان، شهر همدان، میدان شیخ الرییس بوعلی سینا
کوچیتا تی وی برای تماشای آنلاین و زنده محتواهای بصری و صوتی در تمامی حوزه های گردشگری و سفر
بیشتر ببینید
ذخیره این صفحه
اشتراک‌گذاری صفحه
معرفی کلی
نقشه
نظرات
پرسش و پاسخ
مکان های مشابه

آرامگاه بوعلی سینا

امتیاز کاربران
افزودن به لیست سفر
ذخیره این صفحه
اشتراک‌گذاری صفحه
آدرس : استان همدان، شهر همدان، میدان شیخ الرییس بوعلی سینا
نظر شما
userPicture
emoji
koochitaTv
playIcon

معرفی کلی

آرامگاه بوعلی سینا (۴۲۸-۳۷۰ه.ق)فیلسوف، دانشمند و پزشک ایرانی، در میدون بوعلی سینای همدان واقع شده. ابوعلی سینا به نابغه شرق معروف بوده و ۴۵۰ جلد کتاب درباره موضوع های مختلفی مثل پزشکی و فلسفه نوشته. جرج سارتن در کتاب تاریخ علم، ابوعلی سینا رو یکی از بزرگ‌ترین متفکرین و دانشمندهای پزشکی میدونه. میدون بیضی شکل بوعلی سینا، قبلا خونه ابوسعید دخوک، دوست صمیمی بوعلی سینا بوده که ایشون هم کنار بوعلی سینا دفن شدن.
اولین بار، بنای آرامگاه ابوعلی سینا در دوره قاجار ساخته شد. سال ۱۳۳۰، بنایی که الان وجود داره، توسط مهندس هوشنگ سیحون ساخته شده. طرح و نقشه این بنا به سبک معماری قرنی که بوعلی سینا زندگی میکرده و از روی قدیمی‌ترین بنای تاریخ‌دار اسلامی یعنی برج گنبد قابوس در شهر گنبد کاووس گرفته شده. اما این دو بنا تفاوت هایی با هم دارن. اولا که آرامگاه بوعلی نصف بنای گنبد قابوسه و در ثانی، بنای گنبد قابوس از پایین تا بالا هیچ منفذی نداره.
این بنا ۱۲ ستون داره که نشون‌دهنده ۱۲ علمی هست که بوعلی سینا در اون‌ها استاد بوده. بنای آرامگاه شیخ‌الرئیس، از دو سبک معماری ایران باستان و ایران بعد از اسلام گرفته شده. در طراحی این مجموعه از عنصرهای هنر معماری سنتی ایرانی استفاده شده. مثل برج (برج گنبد قابوس)، باغچه‌ها (باغهای ایرانی)، آب نماها (حوض خانه‌های سنتی) و نمایی که با سنگ‌های حجیم و خشن خارا تزئین شده (کاخهای باستانی ایرانیان).
تالار جنوبی آرامگاه به صورت موزه در اومده. در اونجا سکه، سفال، برنز و بقیه چیزهایی که از زیر خاک کشف شده نگهداری میشه. تمام وسایل کشف شده، مربوط به هزاره‌های قبل از میلاد و دوران اسلامی هست. در تالار شمالی، کتابخونه‌ای وجود داره که شامل 8000 جلد کتاب خطی و چاپی نفیس ایرانی و خارجی میشه. اتاق‌هایی هم در این قسمت وجود داره که آثار بوعلی سینا، شاعرها و نویسنده‌های همدانی، اونجا نگهداری میشه. در اتاقی که آثار بوعلی نگهداری میشه، عکسی از جمجمه بوعلی وجود داره احتمالاً وقتی در حال تخریب مقبره قدیمی بودن اون رو پیدا کردن.
ايواني كه جلوی بنا ساخته شده، با در چوبي به سرسراي آرامگاه میرسه. دو طرف سرسرا، دو سنگ قبری که اول به اون‌ها اشاره شد وجود داره. تخته سنگی مرمري روي هر دو سنگ قبر رو پوشونده. همچنین كتيبه‌ای با خط ثلث شيوا (به خط آقاي احمد معصومي زنجاني) روی اون نوشته شده. بالاي ديوارهاي داخلي محوطه آرامگاه، بيست قصيده از ابن‌سینا که به عينيه شهرت دارن، روي چهل لوح سنگ مرمری و با خط ثلث نوشته شده. این قصیده‌ها، درباره حكمت و فلسفه هستن.
مجسمه بوعلي سينا كار دست هنرمندِ استاد ابوالحسن صديقي هست. این مجسمه از سنگ يك پارچه مرمر سفيد قم و روی پايه تخته سنگ گرانيت با لوحه سنگي، در شرق ميدان آرامگاه نصب شده. روی این لوح شعری که به ابن سینا منسوب شده نوشته شده. بنای آرامگاه شیخ الرئیس ابن سینا، سال ۱۳۷۶ با شماره ثبت ۱۸۶۹ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده.
کاربری
محدوده قرار گیری
موقعیت ترافیکی
محیط
معماری
آب و هوا

امتیاز کاربران

  • عالی 0%
  • خوب 0%
  • معمولی 0%
  • ضعیف 0%
  • خیلی بد 0%

امتیاز کاربران

  • عالی 0%
  • خوب 0%
  • معمولی 0%
  • ضعیف 0%
  • خیلی بد 0%
نظر شما
userPicture
emoji

پرسش و پاسخ

سؤلات خود را بپرسید تا با کمک دوستانتان آگاهانه‌تر سفر کنید. همچنین می‌توانید با پاسخ یه سؤالات دوستانتان علاوه بر دریافت امتیاز، اطلاعات خود را به اشتراک بگذارید.
در حال حاضر سؤال پاسخ موجود می‌باشد.
ارسال