درخواست شما با مشکل مواجه شد
یک لحظه درنگ کنید
گزارش پست
صفحه قوانین و مقررات
گزارش
گزارش خود را از بین موضوعات موجود انتخاب نمایید

follower

ویرایش تصویر

Picture
تایید
بازگشت
کمپین
بوم گردی هتل رستوران جاذبه سوغات و صنایع‌دستی غذای محلی سفرنامه‌ها اخبار

اولین نشست مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش در سال۱۴۰۰ با رویکرد مانع زدایی در جزیره کیش

مجمع توسعه و نوآوری سازندگان

اولین نشست مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش در سال۱۴۰۰ با رویکرد مانع زدایی در جزیره کیش

اولین نشست مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش در سال ۱۴۰۰ با رویکرد مانع زدایی در این جزیره با حضور سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش، معاون فنی و زیربنایی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، اعضای این مجمع و نیز ارتباط تصویری با رئیس و نایب رئیس فراکسیون اقتصادی مناطق آزاد برگزار شد.  جعفر آهنگران سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش در این نشست رویکرد مانع زدایی زیبایی کیش را مرهون زیبا سازی سرمایه گذاران و تاریخ سازان جزیره کیش دانست. وی رهنمودهای مقام معظم رهبری را در ابتدای سال، روشنگر مسیر عنوان و اظهار کرد:  باید در همین ابتدا که صدای ایشان با چهارچوب‌های نظری که داشتند، هم‌صدای سرمایه‌گذاران است، راهبردهای لازم در جهت تحقق آن به همگان اعلام و اعمال شود.

آهنگران در ابتدا مانع زدایی را در مسئولیت دولت دانست و گفت: تحریم‌ها نه تنها به دولت فشار آورد بلکه بر روی مناطق آزاد نیز تأثیر گذاشت که برطرف کردن این مشکلات در اولین قدم توجه رئیس جمهور را به مناطق آزاد می‌طلبد.
وی بخشی را معطوف به مجلس دانست و گفت: آن‌ها برای اصلاح قانونی که در دست دارند، فرصت کافی داشته و باید به درخشیدن جزیره کیش و مناطق آزاد با ایجاد فرصت کافی برای کسب و کارها کمک کنند.
آهنگران افزود: باید اثبات شود که فقدان وجودی مناطق آزاد، چه تأثیر سوی بر کشور خواهد داشت.
سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش با تأکید بر اهمیت ماندگاری گردشگر در کیش، افزود: در اصلاح قانون انتظار داریم شاهد اتفاقات شایسته‌ای باشیم و قوانینی مانند مالیات بر ارزش افزوده که باعث افزایش ۹ درصدی قیمت سفر شده است، اصلاح شوند.
آهنگران با اشاره به زمین‌گیری چندین هواپیما در کیش تصریح کرد: آب و برق و کیش‌کیش از جمله مواردی است که باید به کیش برگردد و تمامی نهادهای صاحب نظر کشور نیز با این موضوع موافق هستند  تا کارآفرینان و سازمان باانگیزه کافی به نوسازی این ناوگان هوایی بپردازند.
وی با اشاره به این‌که صحبت‌های ریاست‌جمهوری در ابتدای سال جاری نوید گشایش‌های اقتصادی و سیاسی دارد افزود: باید از ظرفیت‌ قرارداد ۲۵ ساله با چین و قرارگیری مناطق آزاد در آن، استفاده کرد.
آهنگران ادامه داد: به دلیل اینکه مناطق آزاد به‌طور مستقیم در دولت نماینده ندارند، اصلاح قوانین با مشکلاتی موجه می‌شود و تنها راه رهایی‌ از این مشکل اتصال مناطق آزاد به دولت بوده که در حال حاضر نیز زمینه آن ایجاد شده است. این موضوع می‌تواند  راهگشا و فصل مشترک خواسته مناطق آزاد باشد و می‌توان در ارائه لوایح به مجلس، حضور فعال و مؤثرتری داشت. 
آهنگران تصریح کرد: در مناطق آزاد کشور از جزیره کیش انتظار بیشتری می‌رود و باید از فرصتی که مقام معظم رهبری ایجاد کردند نیز، بهره کافی برد.
در ادامه بر تقویت پنجره واحد تأکید کرد و گفت: مشکلات مطرح‌شده در زمینه تأمین سیمان و افزایش قیمت‌های نامعقول حتماً پیگیری خواهند شد. آهنگران با تأکید بر اینکه اقدام و عمل باید ارجح و اقدم بر شعار و حرف باشد، اظهار کرد: مشكلات موجود، وظیفه‌ی سازمان و مسئولین آن را بسیار سنگین می‌کند.
وی تصریح کرد: یکی از مزیت‌های غیرقابل انکار ین کار حضور فعال و دردمندانه‌ی انجمن‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در کیش است و تنهای مواردی که از افق دید یک سرمایه‌گذار برمی‌آید، هم‌صدایی آن‌ها بی آن‌که بوی سیاست بدهد، پشتوانه‌ی کميسيون‌های مجلس و دولت است. 
در این میان آهنگران از نقاط مثبت این منطقه از جمله رعایت مطلوب دستورالعمل‌های بهداشتی و رونق کسب و کار یاد کرد و ادامه  داد:  نشست‌های فراقانونی با حضور سران قوه‌ها نوید این را می‌دهد که بتوان با رفع تبصره‌های جدید، مانع زدایی کرده و در جهت تسریع و تسهیل سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی قدم برداشت.
معصومه پاشایی رئیس فراکسیون مناطق آزاد صنعتی- تجاری و مناطق ویژه اقتصادی با اعضای مجلس ارتباط تصویری برقرار کرد و با بیان این موضوع که دستگاه مجری دولت نیز قصد دارد مانع زدایی اتفاق بیافتد و در کنار سرمایه گذار باشد، همراه با تأکید بر اهمیت صنعت گردشگری گفت: امیدواریم در قانون جدید، عنوان گردشگری به مناطق آزاد تجاری، اقتصادی تعلق پذیرد تا به‌عنوان نگین کشور بدرخشد.

پاشایی مردم را ولی‌نعمتان حاکمیت دانست و گفت: اهمیت  سرمایه‌گذاران بسیار ویژه بوده چرا که منافع مردم عادی را تأمین می‌کند.
وی رسماً از سرپرست سازمان منطقه آزاد و مشاور عالی رئیس‌جمهور در مناطق آزاد برای حضور و هم‌اندیشی در مجلس، دعوت کرد.
خاندوزی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه تماس تصویری گفت: حل مسئله و رفع موانع تولید در مناطق آزاد با سرعت فوق تصور و فراتر از سرزمین اصلی، اتفاق بیفتد تا با بروکراسی کمتری که در این منطقه وجود دارد، در حل مشکلات نیز به تصميم‌‌گیری سریع‌تر رسید.
وی برخی موانع را اصلی و برخی مثل قیمت سیمان را مختص این مناطق عنوان کرد و گفت: باید از ظرفیت مناطق آزاد استفاده کرد و درجهت مانع زدایی همراه با تمرکز مدیریتی می‌توان قدم برداشت و الگوسازی کرد. خاندوزی از فعالین اقتصادی درخواست کرد بدون هیچ‌گونه ملاحظه، مطالبات خود را مطرح کنند و در تسریع سرمایه‌گذاری قدم بردارند.
در این میان مصطفی خانزادی، معاون فنی و زیربنایی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری_صنعتی و ویژه اقتصادی بابیان این موضوع  که زمان هدر رفت پروژه‌های سرمایه‌گذاری و ساخت و ساز، کاهش یافته و به‌طور کامل باید حذف شود پیشنهاد داد: محلی جهت سکونت در بندر آفتاب تعبیه شود و همراه با مشارکت مجمع توسعه نوآوری سازندگان کیش ساخته شود. 
خاندوزی تصریح کرد: در زمینه تأمین سیمان موردنیاز جزیره نیز، ایجاد سیلو در بندر جهت ذخیره سیمان از جمله تمهیداتی است که در این خصوص اندیشیده شده و قابل اجراست. 


طهمورث قاسمی، دبیر کل مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش در این نشست به پیشنهاد‌های جعفر آهنگران اشاره کرد و گفت: این پیشنهادات باید با گفتمان صحیح، به مرحله‌ی ظهور و عمل برسد و اعضای مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش آمادگی کامل برای همراهی دارند.
قاسمی با تأکید بر لزوم بازگشت کیش‌کیش به جزیره افزود:  هزینه سفر در کیش باید به روند سابق بازگردد تا به تهدید تبدیل نشود و مناسب‌ترین ابزار برای این امر کیش‌کیش است.
همچنین وی با اشاره به تشکیل کارگروهی از سال گذشته در این مجمع  و تائید بر این موضوع  که این کارگروه در مانع زدای‌ها آمادگی همکاری دارد گفت:  با استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در موارد ذکر شده امیدواریم به سرمنزل مقصود برسند. 
سپس افزود: ر سطح مدیریتی، نهادها و جوامع باید باهم صدایی و همفکری رسید. 
در ادامه نیز اعضای نشست مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

علیرضا نوری سرمایه گذار بازار مریم، بولینگ مریم و هتل سورینت مریم و از سرمایه گذاران مجمع توسعه نوآوری سازندگان کیش گفت:
ضمن عرض سلام و تبریک سال نو، امیدوارم سالم باشید و در تمام امور آرامش داشته باشید چرا که اگر آرامش نباشد چه در محیط کار و چه زندگی، بقیه موضوع‌ها ارزشی ندارند.
آقای دکتر آهنگران مشکلی که ما داریم این است که آقایان تصمیم گیر سرمایه گذران و میزان سرمایه‌های کیش  را به‌حساب نمی‌آورند.
به‌عنوان مثال در بحث واگذاری شرکت آب و برق کیش که شاهرگ حیاتی این منطقه است اصلاً به میزانی نبوده که سرمایه‌گذاران کیش نتوانند تأمین مالی کنند، آمدند روی آن قیمت‌گذاری و آن را واگذار کردند.
بحث دیگر اینکه ما متوجه شدیم که می‌خواهند کیش‌کیش را هم در بورس واگذار کنند، من از طرف همه‌ی دوستان می‌گویم، به خاطر شناختی که از توانایی مالی دوستان دارم، این آمادگی را داریم که ما خودمان کیش‌کیش را می‌خریم. دلیلی ندارد که کیش‌کیش را در بورس بگذارند، کیش‌کیش متعلق به کیش هست و یکی از شاخص‌های رشد و توسعه کیش بوده و هست.
امروز هم یک بحثی مطرح شد تحت عنوان ارزش افزوده، ارزش افزوده برای کیش به چه معناست؟
آیا کیش واقعاً منطقه آزاد هست؟ کیش کجای دولت و مملکت جای می‌گیرد؟ اگر منطقه آزاد نیست خب ما یک جور دیگه باید رفتار کنیم! اگر منطقه آزاد هست پس چرا ارزش افزوده گذاشتین؟ فردا هم می‌آیند و مالیات‌ها را افزایش می‌دهند! پس فردا حسابرسی‌های بازدارنده بی قاعده می‌کنند! ما نگران این نیستیم که حسابرسی کنند، اما ارزش افزوده توی یک منطقه آزاد به چه معنی است؟! چون آزادی معاملات جزو بدیهیات مناطق آزاد است.
من از شما خواهش می‌کنم که به این نکات و مسائل توجه بکنید به‌ویژه مسئله‌ی واگذاری کیش‌کیش، چون کیش ایر شاهرگ همه‌ی ماست.
ما به‌نوعی هم درد هستیم و درد و دغدغه مشترک داریم.
از دوستان خواهشمندم اگر مسئله‌ای هست با آقای دکتر آهنگران مطرح کنند، ایشان کسی هستند که حدود ۲۵ سال است در دبیرخانه مناطق آزاد فعالیت می‌کند.
آقای دکتر مطلبی فرمودید که مناطق آزاد باید در دولت نماینده داشته باشند، خدا رحمت کند آقای هاشمی را که کیش رشدش را مدیون آقای هاشمی هست. دیگر همه‌ی آن‌ها که قدیمی هستند می‌دانند که اگر آقای هاشمی نبود اصلاً کیشی به وجود نمی‌آمد و از بین رفته بود. ببینید هر موقع که آقای هاشمی به اینجا تشریف می‌آوردند، ما به ایشان دردها، مشکلات و مسائل را می‌گفتیم. ایشان بی‌درنگ با وزیر مربوطه تماس می‌گرفتند و مسائل ما حل می‌شد، شما حساب کنید بعد از آقای هاشمی هیچ شخصیتی در آن سطح به کیش و مسائل آن توجه نکرد.
اگر کیش رشد و توسعه پیدا نمی‌کرد اصلاً مناطق آزاد دیگِ مفهومی نداشت ما با دیدگاه رشد و آبادانی ایران عزیز به کیش آمدیم، همه‌ی این آقایانی که اینجا نشسته‌اند، نیامده‌اند کش را ببرند همه‌ی ما کارهای خودمان را کردیم ولی باز تو کیش ماندیم اگر در کیش درآمدی داشتیم همین‌جا گذاشتیم.
آقای دکتر متأسفانه دولت‌ مردان ما اصلاً نمی‌دانند چه‌کار می‌کنند نمی‌دانند که با سرمایه‌ها چه می‌کنند. پیرو صحبت‌های آقای سلماسی اگر این بی‌توجهی‌ها ادامه پیدا کند، این سرمایه‌ها به‌زودی از بین می‌روند.

سازمان منطقه آزاد کیش باید در جهت حمایت از سرمایه‌گذار باشد، جزو اصولش هست. سازمان جوری شده است که فقط پول می‌گیرد! بابت عوارض پول می‌گیرد، یه روز تأخیر کنی حتی اگر آن تأخیر خارج از اراده سرمایه گذار باشد ۱۰ برابر آن جریمه می‌گیرد! کلاً انگار یک دشمنی با سرمایه‌گذاران دارند این تشکیلاتی که شما امروز می‌بینید فقط پول می‌گیرد! هیچ‌کدام در جهت ما نیست! سازمان هر جا احساس کند می‌‌تواند پول در بیاورد ورود می‌کند.
سازمان باید در جهت حمایت از سرمایه گذاران باشد.
این‌ که آقای سلماسی می‌گوید کارخانه دو ماه است به خاطر کمبود سیمان و شن و ماسه کار نمی‌کند یک واقعیت هست.
من خودم کارخانه‌ام‌ دی‌اف دارم، ام‌دی‌افی می‌خریدم ۱۵۰ هزار تومان، الآن یک میلیون و هشت‌صد هزار تومان شده است.
در هر صورت مشکلات برای ادامه سرمایه‌گذاری در کیش بسیار است ولی ما عاشقانه کیش را دوست داریم و پای کار ایستاده‌ایم و به قول معروف ما ز یاران چشم یاری داشتیم. 

حسین رباطی نایب رئیس مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش، تأمین سیمان و بتن را از مهم‌ترین نیازهای کیش برشمرد و گفت: دو مورد از مشکلات را من عرض می‌کنم. اول اینکه یکسری پروژه‌ها چند مدتی است که به خاطر نرسیدن سیمان و بتن کاملاً خوابیده‌اند. بعد از مدت‌های زیاد هم که موفق شدند یک کشتی سیمان رو به بندرگاه بیاورند امکانات اینکه این سیمان رو تخلیه بکنن نداشته‌اند. الآن تقریباً یک ماه هست که نتونستن سیمان رو تخلیه کنن و به کارخونه‌های بتن برسانند. یک چیزی حدود ۲۰۰ نفر فقط در پروژه‌های خود من به خاطر این مسئله بیکار شده‌اند. به هر حال تعطیلات هست کرونا هست همه‌ی این‌ها باعث تأخیر شده. پروژه‌های ما زمان تحویلش داره میرسه و باید یک خسارت سنگینی رو به سازمان پرداخت بکنیم درحالی‌که این وقت‌های هدر رفته رو در نظر نمی‌گیرند و تعیین نمی‌کنند. در زمان‌های قبل وقتی شما این نقشه رو به شهرسازی می‌دادید اگر ۱۵ روز جواب نمی‌دادند، دو ماه بعد جواب می‌دادند، ۴۵ روز وقت هدر رفتی می‌دادند. الآن ما برای پرو خودمان حدود یکسال دوندگی برای اخذ مجوز داشتیم. با این وجود بعد از یکسال که تقاضا کردیم که وقت هدر رفت را برای ما محاسبه کنند به ما گفتند چون بعد از تاریخ قرارداد رفع مانع شده است موضوع هدرفت به شما تعلق نمیگیرد. این مسائل باعث میشه سالیان سال وقتی علاوه بر این‌ها سابقاً ما ۱٪ هزینه‌ی زمین جریمه می‌دادیم درحالی‌که الآن شاید ۵۰ برابر اون رو جریمه. این بدهیم. این‌ها مشکلاتی هستند که سر راه ما قرار گرفته و همه باعث می‌شوند که پروژه‌ها بخوابند.

نصراله حاتمی رئیس هیئت‌مدیره شرکت سرمایه‌گذاری برج‌های ساحلی پرشین و از سرمایه‌گذاران مجمع توسعه مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش نیز کیش ایر را حق و خواست قلبی تمامی کیشوندان دانست و گفت:  تنها در این صورت می‌توان قیمت‌های سفر را کنترل کرد.
وی در تأکید و ادامه نظر سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش مبنی بر لزوم حضور یک نماینده از مناطق آزاد در دولت، رشد کیش را مرهون خدمات مرحوم هاشمی رفسنجانی دانست و افزود: آب و برق نیز باید در اختیار جزیره قرار گیرد تا تشکل‌های مردمی سرمایه‌گذاران، مدیریت خوبی در جهت تولید و کسب درآمد کرده و ضعف‌های مدیریتی در این اداره را پوشش دهند.
وی با تأکید بر تشکیل کمیسیون‌های مستمر و منظم در مدت اخیر افزود: حداقل خود سازمان اقدام به گران کردن هيچ چیزی از جمله اجاره‌ها و قیمت زمین‌ها نکند تا سرمایه‌گذاران با آرامش بیشتری به خدمات خود ادامه دهند.

 جواد سلماسی نیز گفت: 
ضمن عرض تبریک سال نو فکر میکنم که طبق صحبت‌هایی که هفته گذشته جناب آقای دکتر مؤمنی اظهار داشتند، ما برگشتیم به وضعیت دبیرخانه در دورانی که آقای دکتر قاسمی مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش بودند. در آن زمان سازمان حقیقتاً اختیار تصمیم گیری و عمل داشت. با توجه به صحبت‌های جناب آقای مؤمنی می‌توان امیدوار بود که تمام اختیارات قانونی مجدداً به مدیر عامل و هیات مدیره منتخب تفویض گردد.
علاوه بر این خوشبختانه بنا بر گفته‌های مدیران سازمان، امروز وضع مالی سازمان به گونه‌ای است که توانایی اجرای پروژه‌ها را تا 5 سال آتی خواهند داشت. واقعیت این است که نگاه سازمان مدتی است معطوف به وضع عوارض شده است دیدگاهی که حمایت از سرمایه گذار فقط در جایی مطرح می‌شود که از آنان عوارض بگیرند و خطاها، تاخیرات و یا جرایم را موجه کنند
این گونه دیدگاه‌ها، بهای زمین و هزینه تمام شده ساختمان را تحت‌الشعاع خود قرار داده، چه‌بسا زندگی در کیش را خیلی سخت‌تر کرده است.

خیلی از افراد به‌عنوان کارشناس و مهندس در مجموعه‌ها اشتغال دارند که واقعاً توان ادامه کار در جزیره کیش را ندارند. این جریان قطعاً در طول زمان مشکل تأمین نیروی انسانی را در کیش به وجود می‌آورد. هنگامی‌که قیمت اجاره مسکن افزایش می‌یابد، دیگر پرسنل توانایی ادامه کار را نخواهند داشت و در نتیجه پروژه‌ها برای تأمین نیروی انسانی با مشکل مواجه خواهند شد که این مجموعه اتفاقات رکودی را در کیش ایجاد خواهد کرد که از هم اکنون باید برای رفع آن چاره اندیشی کرد. خوشبختانه در حال حاضر سازمان منطقه آزاد کیش از نظر مالی دارای وضعیت مناسبی می‌باشد، سیاست‌های سازمان می‌تواند این فرصت را به سرمایه گذاران بدهد که قیمت‌ها را تا حدودی تعدیل کنند که خود این امر کمکی است به ورود سرمایه‌های جدید. اگر این سیر صعودی افزایش قیمت‌ها ادامه پیدا کند، مطمئن باشید ما یک جایی با مشکل مواجه خواهیم شد. به علت افزایش قیمت زمین و سایر هزینه‌ها، در سه چهار ماه آخر سال، فروش ساختمان‌ها با رکود مواجه شده است.
نیاز است سازمان در این‌گونه موارد سیاست‌ها را با تأمل و تمهیدات بیشتری اتخاذ نماید. نباید صرفاً نگاه کسب درآمد در این شرایط باشد. اگر قیمت‌ها تا این اندازه افزایش یابد، بار روانی افزایش قیمت‌ها در همه زمینه‌ها تأثیر گذار خواهد بود. بپذیریم که این مشکلات دامنگیر افرادی می‌شود که در عرصه تولید فعالیت دارند. برخی از پرسنل با 15 سال سابقه خدمت به علت افزایش قیمت مسکن، دیگر توان ادامه کار در جزیره کیش را ندارند. یقین دارم عدم افزایش قیمت‌ها از طرف سازمان، سیاست تسلی بخشی خواهد بود که ضمن تداوم اشتغال، نشاط و شادابی افراد جزیره را ارتقاء می‌بخشد.
مطلب دومی که عرض دارم این است که در فرایند کارها، سامانه باید به گونه‌ای باشد که روند کار را تسریع کند، در حال حاضر 15 روز طول می‌کشد تا هر درخواستی در سامانه ثبت شود. باید شرایطی در نظر گرفته شود که متقاضیان نیازی به انجام این روند زمان بر را نداشته باشند. باید بین افراد قدیمی و متقاضیان جدید فرقی قائل شود. این‌ها مواردی است که به لحاظ روانی بر روند سرمایه گذاری مؤثر خواهد بود.
در حال حاضر سامانه از قانون مهم‌تر شده است. شاید مدیریت تصور می‌کند این طرز تفکر و رعایت ضوابط سفت سخت باعث نظم و انضباط خواهد شد ولی در واقع بدنه را دچار یک سری کارهایی می‌کند که افراد مجبور می‌شوند کارهای دیگری انجام دهند. این فرایند به نظر مثبت نمی‌باشد.

باور دارم که خیلی از کارها را می‌شود با اصلاح دستورالعمل‌ها از طولانی شدن آن‌ها جلوگیری کرد. مجوز فعالیت اقتصادی کمتر از 15 روز میسر نیست در کارخانه‌ای با قدمت 20 ساله برای دریافت سهمیه سوخت ماهانه باید 15 روز در هر ماه منتظر بماند. در این کارخانه 80 نفر مشغول به کارند و برای 80 نفر بیمه پرداخت می‌شود. هنگامی‌که بیمه کارکنان در زمان مقرر پرداخت می‌شود و علی رغم ارائه آمار و اطلاعات مورد نظر در ابتدای هر ماه به واحد مربوطه متأسفانه سهمیه سوخت زودتر از 15 روز تخصیص نمی‌یابد.
در این سیستم هر کسی دید گاه خاص خودش را دارد و به نظر می‌رسد سازمان خواهان این نیست که هیچ‌گونه اشرافی به مسائل داشته باشد و اگر مشکلی وجود داشته باشد انرا تسهیل کند و به سرمایه گذار در این مسیر کمک کند. سازمان می‌تواند باتدبیری قانونمندانه به سرمایه گذار کمک کند. باید از توان بخش خصوصی استفاده کرد. در کمسیون‌ها و کارگروه‌ها از دوستانی که در مجموعه‌ها چندین ساله فعالیت دارند و به مقررات موجود اشراف پیدا کرده‌اند می‌توان به کمک این افراد در رفع موانع پیش روی سرمایه گذار مساعدت نمود.
مخصوصاً این بحث تأمین سیمان که آقای رباطی مطرح کردند، هر چه تلاش کردیم به درخواست‌های تولید کنندگان بتن آماده مبنی بر منعکس نمودن عدم تحویل سیمان به ایستگاه‌های بتن از طرف تولید کنندگان آن در استان هرمزگان، ترتیب اثری داده نشده و مشکلات تولید تولیدکنندگان و پروژه‌های در حال ساخت به مراجع ذی‌ربط منعکس نگردید و این مشکل در سال جاری نیز کماکان تداوم خواهد داشت و قطعاً باعث کندی امور در عملیات ساختمانی پروژه‌ها و نیز اختلال در اشتغال نیروی انسانی شاغل در ایستگاه‌های تولید بتن و پروژه‌های ساختمانی خواهد شد.
علاوه بر این به علت محدودیت شناورهای حمل بار و مصالح ساختمانی و تأخیر در تحویل به‌موقع مصالح ساختمانی مشکلات بیش گفته افزایش خواهد یافت. لذا بایستی ترتیبی اتخاذ نمود که با همکاری گمرک جمهوری اسلامی ایران و ایجاد تسهیلات مناسب، تعداد شناورهای فعال بین جزیره کیش و سرزمین اصلی افزایش یابد تا ضمن فعالیت شبانه روزی روند تخلیه و حمل مصالح ساختمانی از سرعت لازم برخوردار گردد.
رحمان سادات نجفی نیز با اشاره به تسری قوانینی مثل مالیات بر ارزش افزوده، ایجاد مانع برای مناطق آزاد دقیقاً در آغاز سال ۱۴۰۰ و همزمان با توصیه اکید مقام معظم رهبری مبنی بر مانع زدایی گفت: این تبصره مشکلات بسیاری در جهت تولید و خدمات و گردشگری ایجاد کرده است و دبیرخانه باید هرچه زودتر با تدوین شیوه‌نامه‌ای، در جهت مدیریت این قانون بکوشد.
وی به ابهام و سؤالات سرمایه‌گذاران و فعالین اقتصادی در این مورد اشاره کرد و گفت: گذشته از سردرگمی سرمایه‌گذاران، بدیهی است که این تبصره با تحت‌الشعاع قرار دادن بسیاری از قوانین مناطق آزاد، مشکلات عدیده‌ای را برای جامعه سرمایه‌گذاران ایجاد خواهد کرد.

نوری نیز با اشاره به مشکلات آب و برق و واگذاری غیراصولی و پنهانی آن، کیش‌کیش را حق و شاهرگ جزیره دانست و گفت: مجمع آمادگی خرید کیش‌کیش را دارد تا این حق برای جزیره حفظ شود.
وی با تأکید بر قواعد غلطی که قوانین مناطق آزاد را نفی و ضایع کرده است، به ارزش افزوده اشاره کرد و ادامه داد: این تصمیمات غلط، خود مانع‌تراشی در برابر سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی در مناطق آزاد و به‌خصوص کیش می‌باشد.
فیروزی هم بر اهمیت تغییر قوانین، ساختار و همراهی شرکت‌های مؤثر بر امور زیربنایی تأکید کرد و صدوق بابیان این مطلب که بسیاری از مشکلات از گذشته عنوان و رها شده‌اند، گفت: امیدواریم این مشکلات در فرصت باقی‌مانده پایان دولت به فراکسیون برده و حل و فصل شوند.
اولین نشست مجمع توسعه و نوآوری سازندگان کیش در سال ۱۴۰۰ با حضور سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش، معاون فنی و زیربنایی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، اعضای این مجمع و نیز ارتباط تصویری با رئیس و نایب رئیس فراکسیون اقتصادی مناطق آزاد در مجلس شورای اسلامی در محل دفتر این مجمع شامگاه هشتم فروردین ماه برگزار شد.
 

دسته بندی
جستجو
جستجو در اخبار