رسول خدابخش، فرماندار شهرستان اهر در همایشی که به منظور تجلیل از شهروندان، مسئولان و هنرمندان شهرستان اهر برقرار شده بود، از مدیر کل، کلیه مسئولان و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی از تلاش های بدون وقفه ایشان برای ثبت شهرستان اهر به عنوان شهر ملی ورنی سپاسگذاری کرد.
خدا بخش افزود: اهر پتانسیل های زیادی دارد که یکی از این ظرفیت ها موزه سنگ است. تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نشده بود اما هم اکنون در حال به پایان رساندن آخرین مراحل احداث این موزه هستیم که در دهه فجر امسال به بهره برداری خواهد رسید.
فرماندار اهر سپس به مغفول ماندن گردشگری در اهر اشاره کرد و عنوان کرد: برای اولین بار در استان، مجوزهای گردشگری کشاورزی به نام اهر ثبت شده و امیدواریم بتوانیم در این زمینه پیشتاز و الگوی مناطق دیگر باشیم. دیگر اقدام صورت گرفته در زمینه گردشگری، استفاده از مکان های تحت اختیار شهرداری و واگذاری آن ها به فعالان صنایع دستی که از نظر محل فعالیت دچار مشکل بودند می توان نام برد. همچنین فاز نخست مجتمع آبدرمانی یل سوئی شهرستان اهر در دهه فجر افتتاح و فاز دوم کلنگ زنی می شود.
خدا بخش در ادامه گفت: بقعه شیخ شهاب الدین اهری نیز در شرف رسیدن به ثبت جهانی است اما این روند کمی کند بوده و تلاش مضاعف در این زمینه یکی از مطالبات جدی و آرزوهای همیشگی مردم اهر است. البته قابل ذکر است که گورستانی متروکه در حد شرقی بقعه قرار دارد که زمین آن متعلق به سازمان اوقاف است و پس از رایزنی های مربوطه هم اکنون در حال خاکبرداری است و پس از این مرحله به فضای سبز مجاور بقعه الحاق می گردد.
وی همچنین از آمادگی شهرداری و شورای شهر اهر در حمایت از سرمایهگذاران در زمینه ساخت هتل در شهرستان اهر خبر داد، تاکید کرد: شهرداری اهر از سرمایهگذارانی که قصد ساخت هتل در شهر اهر را داشته باشند ریالی از بابت پروانه ساخت و ساز هزینه دریافت نمیکند و در این گونه سرمایهگذاری حتی از ماشینآلات شهرداری نیز در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهیم.
سرقینی خاطرنشان کرد: «موزه سنگ» شهرستان اهر که در پارک دکتر قاسم خان اهری در حال اجرا بوده؛ در دهه فجر به بهرهبرداری میرسد و برای ایجاد «موزه باستانشناسی» در عمارت تاریخی شهرداری اهر نیز برنامهریزیهایی کردهایم.
شهردار اهر نیز در این جلسه از راهاندازی «خانه ورنی اهر» در آینده نزدیک خبر داد، گفت: منازل و مغازه فعالان حوزه ورنیبافی اهر پلاککوبی میشود.
محمد سرقینی افزود: اِلمان ورنی، لوح «اهر شهر ملی ورنی» در قالب تندیس و دیوار نگار سفال ورنی به زودی در شهر اهر نصب و رونمایی می گردد.
وی با اشاره به این که راسته ورنیفروشان در شهر اهر با موافقت رئیس شورای شهر؛ نامگذاری شده است، گفت: بازارچه صنایعدستی شهر اهر هم در حال احداث بوده که در فصل کاری پیش رو به بهره برداری میرسد.
سرقینی از پلاک کوبی منازل و مغازه و کارگاههای تولید ورنی در شهر اهر خبر داد، یادآور شد: طراحی اِلمان ورنی طی فراخوان ملی در دست اقدام است؛ شاید شهرداری اهر در زمینه معرفی ورنی هزینههایی کند اما حقیقتاً از دید هزینه کرد نگاه نمیکنیم بلکه هرچه در توان داشته باشیم از معرفی ورنی اهر و قرهداغ دریغ نمیکنیم.
از دیگر جاذبه های شهر اهر می توان به بازار قدیمی اهر، قلعه پشتاب یا پشتو، موزه ادب و عرفان اهر اشاره کرد.